Unge friidretts utøvere

Unge friidretts utøvere

Det er viktig for foreldrene og få de unge ut av godstolen og ut for å drive litt aktiviteter, mange har i dag lett for å bli sittende mye inne foran dataskjermen og får da lite mosjon. Med så mange forskjellige idretts grener vi har i dag finner du unge garantert en idrettsgren som passer for dem. Mange av disse unge utøverne satser virkelig hard og oppnår veldig gode resultater og det igjen motiverer dem til å fortsette med idretten.

Karsten Warholm

Karsten Warholm

En av disse gode utøverne er Karsten Warholm som er i fra Ulsteinvik som har flere grener han satser på. Det er flerkamp, hekkeløp, lengdehopp og løping som han deltar i og har klart seg veldig bra så langt i karrieren. Han startet tidlig med karrieren sin, og allerede som 15 åring da han deltok i ett ungdoms mesterskap klarte har hele fem gullmedaljer. Det var i øvelsene høydehopp, lengdehopp, 60 meter hekk, 200 meter løp og 60 meter løp, en virkelig god prestasjon for den unge mannen.Han fortsatte med disse gode resultatene utover i flere mesterskap de samme året og man fikk virkelig opp øynene for denne utøveren som så ut til og stikke av med seieren på omtrent alt han var med på. Så langt har han 23 gull, ni sølv og to bronsemedaljer i sin karriere i både nasjonale og internasjonale stevner, det kommer garantert flere medaljer på han videre.

Svein M Skagestad

Svein M Skagestad

I fra Bergen kommer Svein Martin Skagestad som også driver på med friidrett. Han er aktiv med diskos og kulestøt, og han har virkelig satset på dette. Han har også prøvd seg på høydehopp og spydkast men har foreløpig lagt dette vekk.Allerede som juniorutøver gjorde han det veldig bra, noe som vises i junior NM blant annet. Der har det blitt fire gull og en bronse medalje, mens i junior VM en bronse og i U23 UM ble det gull igjen. Han har fortsatt å sanke inn medaljer også i senior klassen så det blir moro og følge han videre i karrieren.

Ingvild Meinseth

Ingvild Meinseth

Den unge damen Ingvild Meinseth er også en friidretts utøver, det er sprint som er idrettsgrenen hun har satset på. Men hun har også vert innom lengdehopp i perioder. Bare 14 år gammel slo hun virkelig til under ett sør Norsk mesterskap da hun i superfinalen vant over seniorene som ungdommene konkurrerte imot. Det var på 60 meter løp hun klarte denne prestasjonen. Hun har mye og takke sin mor for. Det er garantert at det er i fra moren at inspirasjonen og motivasjonen har kommet. Hennes mor er jo ikke halt ukjent heller – det er Sølvi Olsen Meinseth som selv var en god sprint løper og som er hennes personlige trener i dag. Moren har 20 gull og seks sølv medaljer i NM sammenheng i sprint, så det ligger en del i genene her ja.Ingvild har foreløpig klart en gull, tre sølv og en bronse medalje under Nordisk juniormesterskap og det ble en bronse medalje på henne under Europeisk ungdoms OL i 2015. En utøver vi gjerne ser oppe på pallen igjen.