Sognsvann Rundt

Jeg har løpt en del i og rundt Oslo, i dette området finnes det en rekke løp man kan melde seg på. Jeg liker nok best de løpene som har grus eller skogbunn som underlag, knær og hofter er ikke så glad i den harde asfalten lenger. Sognsvann Rundt er et løp som blir så langt du selv ønsker det, og det passer meg perfekt. I tillegg ligger det sentralt plassert i Oslo, men i marka. Deltakertallet viser at dette er populært for folk i Oslo-området.

Ingen startkontingent

Sognsvann Rundt Medsols

Dette er nå det fulle og riktige navn på løpet, som er et karuselløp som har blitt arrangert siden 2001. Det er løp hver onsdag i perioden april til oktober, med andre ord en lang sesong. Men her bestemmer man selv hvor mange løp man vil eller kan være med på. 3258 meter, dette er lengden rundt vannet, den første starten går kl. 18.00. Den første puljen er forbeholdt de raskeste, dette for å slippe problemer ute i traseen som på enkelte steder kan være litt trang og smal. Innenfor den timen som løpet varer, kan du løpe så mange runder som formen og motivasjonen tilsier. Det er fritt frem for å løpe mer enn en time også, men da uten tidtaking.

Ingen startkontingent

Om man har skaffet seg tidtakerbrikke fra arrangøren, trenger man ikke betale noe mer i de senere løpene. Man kan også benytte tidtakerbrikke fra andre steder, men husk at arrangøren må registrere den før start. Det er ikke mange arrangement som ikke har noen form for startkontingent, dette trekker nok også en del folk. Det er heller ikke påmelding, her er det plass til alle.

Viktig med det sosiale

Viktig med det sosiale

Her skiller også dette løpet seg ut fra en del andre løp, det å treffes på Sognsvann for det sosiale, er like viktig som selve løpingen. Det er forskjellig nivå og målsetting for å være med, men felles for alle er at de skal ha det sosialt og koselig. Jeg har selv opplevd løpet, og jeg kan forsikre deg om at her er man velkommen og en del av gjengen allerede første dag. Startsted ligger rett innenfor bommen og kiosken på Sognsvann, fra T-banen og parkeringen.

Andre løp

Det er som nevnt nok av løp å velge i, noen av disse er under samme arrangør som Sognsvann Rundt Medsols For de som liker motbakkeløp, kan det være greit å sette av noen tirsdager i løpet av sesongen. Det første løpet er som regel første tirsdag i juni, Rett til Værs er navnet på dette. Det andre løpet er Fagervann Opp, dette løpes første tirsdag i juli. Både i august, september og oktober er det motbakkeløp, om man vil vite mer om lengde og høydemeter er bare å gå inn på internett. Her ligger alt man trenger å vite. Alle løpene går i Nordmarka utenfor Oslo.