Rosa sløyfe-løpet

Det å kombinere mosjon med bidrag til viktige formål, er noe jeg synes er en flott sak. Har selv vært initiativtaker til det samme, hvor innsamlingen gikk til Aktiv Mot Kreft. Rosa sløyfe-løpet arrangeres i 2018 for tredje gang, av løpsavgiften går halvparten uavkortet til Brystkreftforeningen. Det at man velger å legge et så flott arrangement, til idylliske Akerselva er jo helt topp. Har selv mange flotte opplevelser langs Akerselva, både på ski, til fots og ikke minst på sykkel. I dag fremstår hele strekningen fra Oslo sentrum, til Maridalsvannet som en flott tur og rekreasjonsområde.

Rosa sløyfe-løpet

Start i Vaterlandsparken

Nytt fra 2018 er at det er lagt til kveldsløp med start kl.19.00 torsdag 11.oktober. Fra Vaterlandsparken hvor starten går, er det cirka 5 kilometer opp til Nydalen hvor målgangen finner sted. For de som starter i Vaterlandsparken, vil det være tidtaking. Men om man ikke ønsker å ha tidtaking, eller synes 5 kilometer blir for langt, kan man starte i Nydalen hvor det legges opp til en 3 kilometers løype uten tidtaking.

Start i Vaterlandsparken

Rosa sløyfe-aksjonen

Dette er ikke noen norsk bevegelse, men er internasjonal og i Norge er det i tillegg til Brystkreftforeningen et samarbeid med Kreftforeningen. Opprinnelig startet det hele i USA på begynnelsen av 1990-tallet, til Norge kom aksjonen i 1999. Opptakten var at amerikanske kvinner krevde mer penger til forskning på brystkreft, siden den gang har bevegelsen vokst seg større og er spredd over store deler av verden. Alle arrangement i forbindelse med Rosa sløyfe, skjer i oktober måned hvert år.

8.000 deltok i 2017

Det er ikke noe lite arrangement det er snakk om, det at hele 8.000 løp i fjor sier sitt om engasjementet. Det er anbefalt at man kommer seg til start i Vaterlandsparken kollektivt, eller på annen måte unngå bruk av egen bil. Dette fordi det er dårlig med parkeringsmuligheter i området, om man ikke velger å parkere ett stykke unna. Det finnes heller ikke mulighet for garderober eller dusj, så ekstra skift slik at man ikke fryser etter målgang kan være å anbefale. En overtrekks jakke og bukse er ofte nok, oktober kan være kald og man fryser ofte lett når man har svettet litt. Retur ned til byen er ikke noe problem, det finnes både buss og T-bane like i nærheten av målområdet i Nydalen. De sprekeste kan jo løpe ned igjen også, eller en gåtur for å roe ned kroppen etter løpet.

Akerselva

De fleste som kommer fra Oslo, har et forhold til elva som renner gjennom byen. Før i tiden dannet elva et skille mellom øst- og vestsiden av byen, det gjør den rent geografisk enda så klart. Men skillet mellom bydelene langs elva er ikke så stort som før. Grünerløkka var tidligere en bydel som bar preg av forfall, det kan man ikke si er tilfelle lenger. Grünerløkka har blitt en svært populær bydel, og Akerselva renner gjennom denne delen av byen. Videre oppover langs elva er det flotte parkanlegg, underlaget varierer mellom asfalt og grus. Om man vil lære mer om historien langs elva, finnes det mye industrihistorie hele veien. Men industrien er i store trekk borte, og er erstattet av boliger og næringsbygg.