Kongsvingerkarusellen

Det finnes en rekke arrangement innenfor bedriftsidretten, selv har jeg til tider vært ganske aktiv innenfor løping og sykkel. Jeg var med både på enkeltarrangement, men også på karuseller. For meg var det sosiale nesten like viktig som det sportslige, det å kunne slå av en prat før start eller ta en kaffe og vaffel etter målgang. Nivået er så klart veldig sprikende, men i de miljøene jeg kjenner til er alle velkommen uansett nivå.

Kongsvingerkarusellen

Kongsvingerkarusellen

Dette er en karusell som arrangeres i Hedmark, som navnet forteller oss er det i og rundt Kongsvinger by løpene går. Det er i alt 10 løp i perioden april til september, som inngår i karusellen. På lik linje med en del andre karuseller, er ikke dette en rendyrket bedriftsidrettskarusell. Her det det mulighet for alle til å melde seg på, også barn men med kortere distanser. For de om er kjent i området, er nok de forskjellige løpene ganske kjent, om ikke annet i alle fall stedene de arrangeres. Sesongen starter med Bruløpet, dette er midt i sentrum av byen og har start på Kongssenteret og lengden er 5 kilometer. Det finnes en egen distanse for barn under 7 år, denne er på 500 meter.I mai måned er det Liermoen utenfor byen, som er arena for karusellen. Her finnes det også en flott golfbane, så for de som golfer kan det jo kombineres løping og en runde med golfkølla etter løpet. I mai er det 2 løp, løp nummer 2 arrangeres på Kolemoen i slutten av måneden. Her er det 4,2 kilometer som skal løpes mens barna løper 400 meter. Det er også mulighet for å prøve seg på baneløp, karusellens 4.løp er et baneløp på Skansesletta i byen. En flott avveksling fra asfalt og grus. Bæreia rundt og Festningsløpet er en del tøffere enn de foregående løpene, her løpes det 8 kilometer og terrenget er kupert. Men etter ferien kommer de desidert hardeste øktene, med løp som Finnskogløpet, Rafjellet opp og Vardåsen før karusellen avsluttes med siste løp på Liermoen.

Kongsvinger Skogsmaraton

Dette løpet inngår ikke i karusellen, men er et tradisjonsrikt flott arrangement utenfor byen. Jeg har selv løpt halvmaraton her 2 ganger, men også minimaraton som er 4,2 kilometer. Løypene går i flott terreng, hovedsakelig på gode skogsveier. Start og mål samt garderober er på Sæter gård, man følger Østre Solørvei ut av byen. Det finnes faktisk kun 2 rene skogsmaraton i Norge, den andre er Nordmarka Skogsmaraton. Det sies at skogsmaraton er tøffere enn gatemaraton, dette begrunnes med at de ofte er mer kuperte enn tradisjonelle gatemaraton. Men underlaget i skogen er mer skånsomt for føtter og ben, ja for ryggen også.

Kongsvinger Skogsmaraton

Ildsjeler

Denne type arrangement er mulig fordi det finnes ildsjeler, i idrettslag og foreninger er det mange flotte mennesker som bruker mye av sin fritid for å gjøre slikt mulig. Det skal vi være takknemlige for, hva som ligger av innsats bak et slikt arrangement er faktisk langt mer enn det vi kan tro.

 

 

.