KK-mila og andre mellomdistanseløp

KK-mila og andre mellomdistanseløp

Har venninnene dine begynt å trene mer i det siste og ymter fram på at du også skal henge deg på? Syns du løping bare er et slit og dessuten får du ikke tiden til å gå opp når alle kabalene skal legges? Eller har du litt lyst å hive deg med på noen runder. Med lite motivasjon kan det være smart å sette seg et mål. For eksempel er KK-mila akkurat passe lenge til og dermed har du enda god til å forberede deg. Hva er så KK-mila og fins det andre slike løp man kan delta på?

KK-mila historisk

KK-mila har blitt arrangert hvert år siden 2010. Som et alternativ til de mer alvorstunge løpene, er det både lagt inn tid for shopping og moro på denne løpsdistansen på 10 kilometer. Man starter og går i mål på Bislett Stadion, midt i Oslo-gryta. Det er KK-magasinet for Kvinner og Klær sammen med Bislettalliansen som står bak arrangementet, som går i en sløyfe på ca. 1 mil i hovedstadens travle gater. Det har vært opp mot 5000 deltakere på løpet, som avholdes i september hvert år. Det er vanlig å kle seg ut i like kostymer og skåle i høye glass ved ankomst. Noen tar løpet mer alvorlig, og prøver å vinne med best mulig tid. Man kan velge å løpe 5 eller 10 kilometer. Løpere fra Tjalve og Strindheim har ofte havnet øverst på pallen, slik som Anni Bersagel i 2019, da hun løp inn til 35:29 på de 10 kilometerne.

Andre løp

Andre løp

Det fins nok av løp og vil man teste sine ferdigheter og progresjon, kan det være smart å gjøre det i konkurranse. Det er lurt å starte med jevnlige treningsturer et år i forveien, spesielt for dem som vil gjennomføre på en god tid uten alt for mange skader etterpå. Dette er et fransk initiativ, hvor man kan utfordre seg selv om man enten er i god eller dårlig form. For mange er dette kapasiteten, mens for andre kan det gå noen personlige rekorder. Det beste av alt er at man kan løpe hvor man vil, bare man er koblet til Strava-appen. Den kan man gjennomføre så mange ganger man vil.

Hytteplanmila

Dette er et initiativ som ble tatt av Kondis og hytteforeningen i Hole med flere. Løpet har et miljøaspekt også, i samarbeid med Ragn-Sells skal de også sørge for at arrangementet er uten forsøpling. Rekordholdere er Jakob Ingebrigtsen og Karoline Bjerkeli Grøvdal. Vi har beveget oss til sørvest-landet og Sandnes utenfor Stavanger. Her kan man prøve seg på distanser opp til halvmaraton, og passer for alle som har lyst å utfordre seg selv litt ekstra. Løypene har mellom 50 og 150 meter stigning, noe som garantert vil merkes om man tar seg ut. Løpet er i mai og går i Sandnes Idrettspark og omegn. Man bør følge med i tidsskrifter som Kondis, Spurt eller Aktiv Trening, for her får man mer utdypende informasjon om alle løpene som finnes i hele landet.